Η μάχη ενάντια στο νέο ασφαλιστικό είναι μάχη ενάντια στην ανεργία, την εργασιακή περιπλάνηση, για μια ζωή με αξιοπρέπεια!

Ως Block it, πρωτοβουλία νέων ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, δίνουμε ολόψυχα τον αγώνα για να μην περάσει ένα νομοσχέδιο που ακυρώνει κάθε προσδοκία της γενιάς μας να εργαστεί και να ζήσει με αξιοπρέπεια.
Είναι σαφές ότι ο αγώνας μας αυτός εντάσσεται στα πλαίσια της ανατροπής μια συνολικότερης κατάστασης, μιας συνολικότερης πολιτικής. Της πολιτικής αυτής των μνημονίων, της διαπραγμάτευσης, των «μεταρρυθμίσεων», της πολιτικής αυτής που όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις σε αγαστή συνεργασία με τους δανειστές, με την ΕΕ και το ΔΝΤ έχουν επιβάλει πάνω στους εργαζόμενους και την νεολαία.

Συνεπώς, βλέπουμε τους εαυτούς μας στο πλευρό των ανέργων, ακριβώς γιατί είμαστε και αυτοί που πρώτοι από όλους ζούμε με ποσοστά ανεργίας να αγγίζουν το 60%. Είμαστε αυτοί που αναγκαζόμαστε ακόμα να μένουμε με τους γονείς μας, που δεν εργαζόμαστε σε αυτό που σπουδάσαμε, που εργαζόμαστε σποραδικά και κακοπληρωμένα, ή που δεν βρίσκουμε καθόλου δουλειά.

Χαιρετίζουμε, λοιπόν, την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής της Πάτρας και όλους και όλες τους άνεργους και τις άνεργες που συμμετέχουν στην μεγαλειώδη πορεία από την Πάτρα έως την Αθήνα για να εναντιωθούν στην ανεργία, να διεκδικήσουν δίκαια αιτήματα για τους ανέργους απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Θα είμαστε, λοιπόν, στις 18.00 στην πλατεία Συντάγματος, για να υποδεχθούμε αυτή τη μεγαλειώδη πορεία και καλούμε κάθε νέο και νέα να είναι εκεί!